Voordelen en nadelen van een technische analyse van Bitcoin

Wat moet jij als handelaar in Bitcoins weten over de technische analyse van Bitcoins? Wat betreft Bitcoins heeft men het vooral over de fundamentele analyse. Bijvoorbeeld de waarde van de munt, de achtergrond van het bedrijf, blockchain, duurzaamheid, schaalbaarheid, enzovoort. Een technische analyse zou veel meer waardevolle informatie kunnen geven. Hoe? Dat lichten we graag hieronder toe.

Wat is de technische haalbaarheid van het gebruik van Bitcoins als een betaalmiddel? Zou dit werken? Bij het beantwoorden van deze vraag, dienen we een technische analyse van Bitcoin te doen.

Nadelen technische analyse van Bitcoin

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar cryptomunten, zoals Bitcoins. De koers van cryptovaluta is zeer volatiel. Dat betekent dat een daling of stijging van de koers van een cryptomunt met 25% op één dag geen uitzondering is. Daardoor is de koers van cryptovaluta moeilijk te voorspellen met een technische analyse.

Verder zijn er ook nog andere factoren, zoals nieuwsberichten en ontwikkelingen, die nog meer schommelingen van de koers veroorzaken. Een technische analyse kan deze schommelingen nooit nauwkeurig analyseren, omdat een technische analyse dit niet als doel heeft. Hier een uitgebreide reviews van Easymarkets en Ninja trader.

Voordelen technische analyse van Bitcoin

Er zijn echter ook facetten van de technische analyse die wel bruikbaar zijn geweest voor cryptovaluta. Bijvoorbeeld de steun en weerstand van Bitcoins op de markt. De steun is de ondergrens die enkele cryptovaluta lijken te hebben. De waarde van cryptovaluta lijkt nooit onder de steun te komen, doordat mensen dan weer investeren in de munt.

De maximale prijs wordt bepaald door de weerstand. Bij een bepaalde maximale prijs verkopen handelaren hun cryptomunten om hiermee de winst te behalen.

Andere kwantitatieve analyseresultaten uit de technische analyse worden niet vaak toegepast bij cryptomunten. De verwachtingen die hieruit voorkomen, blijken namelijk niet bruikbaar. Daarom denken wij dat het goed is om de technische analyse anders te gebruiken, om wel waardevolle verwachtingen en voorspellingen te kunnen maken over de koers van cryptovaluta.

De steun en weerstand bepalen voor de koers van cryptovaluta

Deze manier van technisch analyseren wordt vaak toegepast door handelaren in cryptovaluta. Ook de berekening van het voortschrijdend gemiddelde wordt toegepast in de cryptohandel. Vaak wordt deze manier van het analyseren van de markt gecombineerd met een fundamentele analyse.

Dan wordt de kracht en noodzaak van een bepaalde toepassing in de blockchain geanalyseerd. Dit is een hele bruikbare manier om de verwachtingen van de koers van bijvoorbeeld Bitcoins te beschrijven.

Is een technische analyse bruikbaar voor jou?

Bij elke belegging is het aan te raden om eerst een uitgebreide analyse te doen. Je wilt namelijk beleggen in iets wat winst gaat genereren. Wanneer je uit een eigen analyse hebt opgemaakt wanneer er winst kan worden gemaakt, kun je in je strategie opnemen wanneer je de belegging wilt verkopen. Maak je gebruik van een bitcoin-robot of een crypto-bot dan zal deze bot de analyses voor jou maken en bij winstgevende situaties over gaan tot acties. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Zo werkt het ook bij cryptovaluta. Je wilt zo goed mogelijk in kunnen schatten of en wanneer er winst wordt geboekt. Door de kenmerken van cryptovaluta is dit lastig te doorgronden. Een technische analyse geeft je echter de beste antwoorden die je kunt krijgen.

Combineer de technische analyse dan met een fundamentele analyse en met nieuws over de koers van de cryptomunt. Dan kom je zo min mogelijk voor verrassingen te staan.

Schrijf uw review
1
2
3
4
5
Voorleggen
     
Annuleren

Schrijf je eigen recensie

Forex Advies Nederland
Gemiddelde score:  
 1 beoordelingen
 Geplaatst door Petra Dissels

Thanks