Psychologie bij trading

Trading vraagt enerzijds om geduld en anderzijds om snelle reactievermogen. Je moet bereid kunnen zijn om enige risico’s te lopen. Dit zijn factoren die grotendeels voor jou bepalen of je zult winnen of verliezen op Forex. Het voorkomen van emoties is onmogelijk.

Emotie

Traders geloven vaak in hoe minder emotie je hebt, hoe beter het verloop van het traden gaat. Met andere woorden: door emoties worden slechte beslissingen genomen. Emoties die bij het traden horen zijn onder andere blijdschap, frustratie, spijt en vreugde. 

Door onder andere de bovenstaande emoties laten traders zich leiden. Ongemerkt handelen traders met onder druk hiervan. Bij het traden is het belangrijk om je emoties zo goed mogelijk te beheersen.

Manieren voor het beheersen van emoties:

  1. Door je ergens anders op te concentreren is het mogelijk dat emoties veranderen. Het is een doeltreffende methode. De nieuwe focus vraagt om aandacht. Dit kan nieuwe emotie oproepen, waardoor andere emoties zakken.
  2. Verander jouw overtuiging. Als jij jezelf ervan kan overtuigen dat je ergens anders in moet gaan geloven, zullen je emoties ook veranderen. Bepaalde overtuigingen bepalen je bewustzijn.
  3. Wijzig de fysiologie. Fysiologie is jouw levensproces. Alleen een verandering in de ademhaling kan de emoties van een mens al veranderen. 

Concentratie en aandacht

Aandacht is een van de belangrijkste functies voor het uitvoeren van activiteiten. En acties hebben weer invloed op uw beeldvorming van bepaalde gelegenheden. Dit brengt emoties met zich mee. Op basis hiervan worden beslissingen beïnvloed. 

Met trading worden tegenstellingen in evenwicht gebracht. Althans, dit wordt geprobeerd. Een trader richt zich op de resultatenrekening. Hierin probeert de trader een balans te vinden. Eenmaal de balans gevonden gaat het goed. De trader moet altijd de informatie van de markt in de gaten houden. Het kan snel veranderen.

Fysiologie

Uit onderzoek blijkt dat emoties invloed heeft op de gedachten van de mens. En het lichaam beheert de emoties. De meest juiste manier om emoties te veranderen is door fysiologie aan te passen. Het tempo van je ademhaling, je lichaamshouding of het tempo van de stem zijn voorbeelden waarmee je je fysiologie kan veranderen.

Het is belangrijk om aan deze punten aandacht te geven indien je fysiologie wil aanpassen. Voel jij je ongemakkelijk? Ga dan op een manier zitten waarbij jij je prettig voelt. Koop kleding waarin jij je fijn voel. Je zult al snel merken dat dit helpt. 

Lees ook: Britse pond daalt na bericht over Brexit.