De EU wil toegang tot Crypto en contant geld beperken

Om criminele activiteiten te beperken heeft de Europese Unie nieuwe richtlijnen opgesteld met betrekking tot contant geld en tot crypto currencies. Niet alleen de ‘criminelen’ zullen hier de gevolgen van ondervinden maar ook alle ‘gewone’ nette burgers zullen de consequenties van deze nieuwe richtlijnen voelen.

De EU spreekt vaak over veranderingen en beperkingen rondom contant geld en crypto currencies om de criminele activiteiten die hiermee gepaard gaan de kop in te kunnen drukken. Het is dus geen verrassing dat de EU weer met nieuwe richtlijnen komt.

Er wordt in de EU gesproken om de limieten te van geldtransacties te verlagen naar 10.000 euro. Sommige landen beschikken zelfs over de mogelijkheid om dit limiet nog verder naar beneden te halen. Spanje praat over het laagste limiet van contant geld. Het gaat hier om het bedrag van 1.000. In Italië is de bovengrens van cash geld ook verlaagd naar 5.000 euro.

In Duitsland is het nog niet helemaal duidelijk of zij ook het maximale bedrag voor geld transacties onder de 10.000 euro gaan brengen. In Nederland wil de overheid contante betalingen die hoger zijn dan 3.000 euro gaan verbieden.

Zo als je kunt lezen staan de verschillende Europese lidstaten niet op 1 lijn hierin. En hoe zit het met de cryptocurrencies? Want de maatregelen betreffen niet alleen het contante geld maar ook de crypto currencies. Crypto currencies vallen namelijk ook onder deze nieuwe EU regelgeving.

Bij crypto currencies gaat het er vooral om, dat het onmogelijk gemaakt moet worden om nog anoniem cryptocurrencies te kunnen kopen. Of je niet meer kunt verschuilen achter bedrijfsnamen bij het aankopen van crypto. Zodat het voor de criminelen veel lastiger gemaakt wordt om geld nog wit te kunnen wassen.

Handelen via Trading platformen

Wil je handelen in crypto currencies via BitIQ of via Bitcoin Profit dan is het niet meer mogelijk om dit anoniem te doen. Bij inschrijving is verstrekking van persoonlijke gegevens verplicht. Het doel van de EU is natuurlijk volledige geld controle zodat witwaspraktijken helemaal niet meer mogelijk zijn.

BitIQ en Bitcoin Profit hebben een simpel maar professioneel verificatieproces voor iedereen die via hun handelsplatform wil gaan handelen in Cryptocurrencies. Anoniem crypto verkopen is op deze platformen niet mogelijk.

De EU wil instellen dat er bij crypto transacties boven de 1.000 euro speciale service providers controles uitvoeren op deze transacties.

Hoe dit in werkelijkheid allemaal zal gaan verlopen dat is nog niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat de EU de regelgeving rondom contant geld en crypto currencies steeds strenger wil maken zodat de controle op de ‘witwas criminelen’ groter kan worden.