Bitcoin koers

Tegenwoordig zijn er al veel verschillende soorten cryptomunten, maar bitcoin was de eerste. Ondanks het vele aanbod kan bitcoin er van uitgaan dat de populariteit toeneemt. Vooral in het eerste halfjaar van 2017 is de koers sterk gestegen. Ondanks alles blijft het altijd moeilijk om de toekomst te voorspellen. Op lange termijn ziet het er gunstig uit voor de bitcoin, maar wat de koers op korte termijn is is onzeker. 

De koers van de bitcoin is erg volatiel. Handelen in bitcoin is erg kansrijk, maar brengt ook veel risico met zich mee. Iedereen heeft wel gehoord over de hoge winsten die zijn gemaakt. Echter gaan koersen nooit alleen maar opwaarts. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de kansen, maar alleen met het geld wat gemist kan worden.

Schommeling van de koers

Onlangs is gebleken dat de bitcoin is gedaald tot $6.515. Dit is de laagste stand sinds mei 2019. Het is zelfs 50% lager dan de top in juni. De koers schommelt veel, want even later was de koers $1.700. De daling van de koers wordt veroorzaakt door verschillende factoren.

Eén van de factoren die de daling van de koers veroorzaakt is een fundamentele factor, zoals de Libra. Dit is de digitale Facebook munt. Daarnaast heeft de tegenstrijdige houding van China ten opzichte van de cryptocurrencies ook bijgedragen aan de daling van de koers van de bitcon. 

Toch heeft de Libra niet alleen negatieve invloeden gehad, maar ook positieve invloeden. Technisch bekeken is de bitcoin de laatste paar maanden zo snel toegenomen dat het uitputten van de bulls vrijwel onvermijdelijk is.

Dit jaar is het erg snel gegaan met de bitcoin. In februari lag de koers nog op $3.000. Dit is minder dan de helft van nu! Volgens sommige crypto experts is de koers van de bitcoin ter waarde van $5.000 nog relatief goedkoop gezien op lange termijn. 

Kopen en verkopen

Bitcoins kunnen makkelijk gekocht worden via een Nederlands bedrijf genaamd Bitvavo. Het voordeel is dat dit Bitvavo de wallet op het handelsplatform geïntegreerd heeft. Het is nu erg eenvoudig om bitcoins te kopen en te verkopen. Simpelweg geld storten en je kunt aan de slag. Let op: beleggen brengt altijd risico’s met zich mee.

Een nieuweling op de Nederlandse handelsmarkt is de broker Stormgain. Stormgain biedt op dit moment de grootste hefboomwerking aan bij het handelen in bitcoin en andere cryptovlauta. De hefboom die Stormgain aanbiedt is 1:100. Dit betekent dat het handelen wordt versterkt met een factor van 100.